Túró ropogós

120 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A robotgépbe beleteszem a túrót a lisztet a sót és az apróra kockázott hideg vajat majd alaposan kidolgozom Amikor kissé ragacsosan összeállt lisztezett deszkára teszem 2-3 cm vastagra nyújtom lekenem az egyik felvert tojással majd mint a leveles tésztát meghajtogatom.Ezt a műveletet 20-20 perc pihentetés után még kétszer elvégzem Végül a tésztá lisztezett deszkán kb 1 centi vastagra nyújtom lekenem a maradék tojással és reszelt sajttal megszórom.Egy derelyevágóval egyforma rudakat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm Jó sütést

    Megjegyzés

    Gáspár Bea receptje alapján túró ropogós - Varga_Melina

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss