Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túró ropogós

120 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg tehéntúró
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 kiskanál só
  • 50 dkg vaj
  • 2 tojás
  • A tetejére reszelt sajt

Elkészítés

  1. A robotgépbe beleteszem a túrót a lisztet a sót és az apróra kockázott hideg vajat majd alaposan kidolgozom Amikor kissé ragacsosan összeállt lisztezett deszkára teszem 2-3 cm vastagra nyújtom lekenem az egyik felvert tojással majd mint a leveles tésztát meghajtogatom.Ezt a műveletet 20-20 perc pihentetés után még kétszer elvégzem Végül a tésztá lisztezett deszkán kb 1 centi vastagra nyújtom lekenem a maradék tojással és reszelt sajttal megszórom.Egy derelyevágóval egyforma rudakat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm Jó sütést

Megjegyzés

Gáspár Bea receptje alapján túró ropogós - Varga_Melina

Ezek is érdekelhetnek