Tortilla csípős rántott csirke csíkokkal és zöldsalátákkal

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 kész tortilla lap
  • 2 db csirkemell
  • A páchoz:
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl olaj
  • darált chili
  • curry
  • csípős fűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A bundához:
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • A salátához:
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db paradicsom
  • Az öntethez:
  • tartármártás (majonéz, tejföl, mustár, ecet, cukor, bors, só)
  • csípős szósz

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet vékony, de hosszú csíkokra vágjuk, lehetőleg 8 vagy 16 csíkra. A pácot összeállítjuk, a húscsíkokat beleforgatjuk, majd lefedve a hűtőben pihentetjük pár órát.

A zsemlemorzsát a szezámmaggal fele-fele arányban összekeverjük, és a pácléből kivett húscsíkokat megforgatjuk benne, majd forró olajban kisütjük.

A zöldsalátához a jégsalátát hosszúkás, vékony csíkokra, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk.

A tortilla lapokat felmelegítjük, mindegyik közepére húscsíkot és zöldsalátát teszünk, feltekerjük, majd tartárral és esetleg csípős szósszal kínáljuk.

Megjegyzés

Kiadós, finom.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss