Előkészítés: A tonhalat lecsepegtetjük. A citromot megmossuk, meghámozzuk, kifacsarjuk a levét, és a héjából pedig rombuszalakú darabokat vágunk.
Elkészítés: A tonhalat a tejszínnel mixerben pürévé keverjük. Hozzáadunk 3 evőkanál citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, és a citromhéjjal díszítjük. Az avokádót félbevágjuk, a magját kiemeljük, és a húsát kanállal kikaparjuk. Villával összetörjük, és azonnal meglocsoljuk a maradék citromlével. A chilit megmossuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, és a húsát vékony szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, kimagozzuk, húsát apró darabokra vágjuk. Összekeverjük az avokádót, a chilit, a hagymát és a paradicsomot, sóval, cayenne-borssal ízesítjük. Tálkába szedjük. A csípős ketchupot is tálkába öntjük, a tacoval, és a másik két szósszal együtt tálaljuk.