Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött pulykacomb II.

MME MME
4/5
90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst kicsontozzuk, a bőrét eltávolítjuk, majd szétnyitjuk. Finoman megszórjuk ételízesítővel, borssal, curry-vel és majorannával. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és keresztben befedjük vele a húst. Erre ráfektetjük a füstölt kolbászt, majd felgöngyöljük, és hústűvel vagy hegyes fogvájóval rögzítjük. A külső felét bőségesen megfűszerezzük a fennt említett sorrendben. A maradék szalonnaszeletekkel betekerjük, majd - mint a húsvéti sonkát - arra alkalmas cérnával megkötözzük. Eltávolítjuk a hústűket/fogvájót.
Az így előkészített pulykacombot egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni, de akár azonnal is süthető.
Pácolás után sütőedénybe - tepsi, kerámia, hőálló tál, stb. - és alufóliával letakarva kb. 50 percig sütjük 180-200 fokon. (Gázsütőben 3-4-es fokozat, a gáz erősségétől függően.)
50 perc elteltével levesszük róla a fóliát, és további 20 percig sütjük, hogy szép piros legyen.
A keletkezet pecsenyelevet ízlés szerint lisztszórással sűríthetjük, de nem fontos.
Kiválóan illik hozzá a párolt zöldség, tört burgonya, sáfrányos-mazsolás rizs, majonézes saláták.

Megjegyzés

A család kedvence. - MME

Ezek is érdekelhetnek