Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött libacomb szilvás vörös káposztával és újhagymás burgonyával

> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Keverjük össze a megtisztított, felcsíkozott libamájat, a tojást, egy kevés sót és borsot, majd dolgozzuk össze a darált hússal, a felaprított rozmaringgal és a meghámozott, finomra vágott vöröshagymával.

2.

A megmosott libacombokon óvatosan lazítsuk fel a bőrt, töltsük alá a darált húsos keveréket, majd a sózzuk és borsozzuk meg. Tegyük mindet tepsibe, öntsünk alájuk 100 ml vizet és az olajat. Fedjük le alufóliával, és süssük 160 fokon 2,5-3 órán keresztül.

3.

A káposztához olvasszuk meg a barna cukrot a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a megtisztított, lereszelt vörös káposztát és a felszeletelt fokhagymát. Ízesítsük egy kevés sóval, valamint a római köménnyel. Öntsük fel a vörösborral, továbbá a balzsamecettel, és kis lángon, állandó kevergetés mellett pároljuk 60 percig.

4.

A lecsepegtetett szilvákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magjukat, és a gyümölcshúst adjuk a káposztához. Főzzük tovább addig, amíg a káposzta teljesen megpuhul. Ha szükséges, akkor az elpárolgott folyadékot pótoljuk vízzel.

5.

A megtisztított, felkarikázott burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. A felforrósított olajon pirítsuk meg a megtisztított, felaprított újhagymát. Adjuk hozzá a burgonyát, és kevergetve pirítsuk aranyszínűre.

6.

Rendezzük tányérokra a félbevágott libacombokat, és halmozzuk melléjük a káposztát, továbbá a burgonyát. A pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

Fotó és styling: Csigó Zita
Receptek, food styling: Kocsis Bálint

Ezek is érdekelhetnek

Friss