Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha november, akkor Márton-nap és libasült! Ha nem akarunk egész évben éhezni - ahogy a mondás jósolja azoknak, akik kihagyják a libalakomát -, akkor jó, ha beszerzünk egy szép hízott libamellet, libamájat vagy libacombot. Akinek nincs rutinja a libasütésben, semmi gond, kipróbált receptekkel segítünk.
Fülöp Sándor
Ha nem akarunk egész évben éhezni – ahogy a mondás jósolja azoknak, akik kihagyják a libalakomát –, akkor jó, ha beszerzünk egy szép hízott libamellet, libamájat vagy libacombot. Akinek nincs rutinja a libasütésben, semmi gond, kipróbált receptekkel segítünk, és mesélünk egy kicsit a Márton-nap eredetéről is.
Hamarosan itt a Márton-nap, ami egyet jelent a libalakomával: ilyenkor az is eszik sült libacombot vagy libamellet, aki egyébként nem igen szokott. A libasült mellé pedig párolt káposzta - amit gyakorta dinsztelt káposztának is hívnak - dukál! Kiválasztottuk a négy legjobb receptünket, hogy nektek ne kelljen keresgélni!
Rozsnyai Gabriella
"Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik" - tartja a mondás. Rajtunk nem múlik, hogy november 11-én libát fogyasszatok. Reggelire jöhet a libatepertőkrém, ebédre a ropogós libacomb, vacsorára ludaskása? Válogatásunkban ezeket a finomságokat is megtalálod!
Morzsálós Mirza
Vajon honnan ered a libaevés hagyománya, s miért vonulnak lámpásokkal Márton-napon? Cikkünkből fény derül Szent Márton különleges legendájára is. Íme.
Hajós Ágnes
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Kard Sándorné
Wessely Márta
Itt a Márton-nap, így ilyenkor még az is libasültre vágyik, aki egyébként nem rajong ezért a szárnyasért. Nem véletlen, hogy a novemberi időszakban jut eszünkbe libát enni. Egyrészt a libahús és az azt körülölelő háj nem egy könnyed nyári fogás alapja, másrészt sok évszázados hagyománya van az őszutón történő libafogyasztásnak.
KOCSIS BÁLINT
Ha november, akkor Márton nap, és ha Márton nap, akkor liba és libás fogások, minden mennyiségben. Aki nem tudja mit válasszon, a lehetőségek bőséges tárházából, annak mutatunk három isteni receptet - garantáltan mindenki megtalálja a szájízéhez és a pénztárcájához illő ételt.
Hamarosan elfogyhat az üzletekből a kacsa-és libahús a madárinfluenza járvány miatt - írja a Világgazdaság.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Kapuban a Márton-nap, így időszerű az ünnephez kapcsolódó, mindenféle libás fogás feltérképezése. Leves, libapecsenye, sült libacomb, ludaskása, és persze a libamájas finomságok egész sora! Íme a 10 legizgalmasabb recept, válogassatok közülük!
Heti szösszenetünkben újra utazunk. Ezúttal azonban nem hazai vagy külhoni tájakra, hanem a történelemben, a hagyományokban, a népszokásokban - és persze Márton napja alkalmából a libalakomákban.