Elkészítés: 1.) Elkészítjük az erőlevest, és a tűzön hagyjuk, hogy mire összegyúrjuk a gombócokat, gyöngyözve forrjon, takarékon.
2.) A zsemléket összevágjuk, leforrázzuk tejjel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a finomra vágott kaprot. Botturmix segítségével egészen pépesre turmixolhatjuk. (A végén adjunk hozzá 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, jobban összetapad.)
3.) Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a gyöngyöző levesbe tesszük őket, majd kb. 10 perc alatt mindet puhára főzzük. Hamar feljönnek a gombócok a víz tetejére, de kell a 10 perc, különben belül nem főnek át. Friss petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!