A pórét meghámozzuk, felkarikázzuk, és 8,5 dl forrásban lévő, sós vízben 8 percig főzzük.
Közben a csirkemelleket megmossuk, szárazrat öröljük, és kissé kiklopfoljuk. A hússzeletek mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk a felhevített olajon, majd megsózzuk és megborsozzuk őket.
A pórét leszűrjük, és félreteszünk 5 dl felfogott főzőlét. A vajat felforrósítjuk, és világos színűre pirítjuk rajta a lisztet.
Felöntjük a főzőlével, valamint a tejszínnel, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Végül lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a pórét a mustárral együtt, és megsózzuk, megborsozzuk.
A tejszínes mártást tűzálló tálba simítjuk, a hússzeleteket elrendezzük rajta, és a 175 fokos sütőben 10 percig sütjük. A finomra vágott snidlinggel és egy kevés durvára tört borssal megszórva tálaljuk.