Megmossuk a cukkinit és az újkrumplit, majd megpucoljuk és felkockázzuk őket. Felaprítjuk a vöröshagymát is, aztán üvegesre pároljuk olívaolajon.
Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a zöldségeket is. Így sütjük tovább gyakori kevergetés mellett. Sózzuk, borsozzuk, majd a bazsalikommal is ízesítjük.
Megtisztítjuk a fokhagymát, majd összezúzva a zöldségekhez adjuk. Ezután felöntjük az alaplével, és közepes lángon körülbelül 20 perc alatt puhára főzünk mindent.
Ha a zöldségek megpuhultak, lehúzzuk a tűzről, alaposan összeturmixoljuk, majd a főzőtejszínt is hozzácsorgatjuk. Ha úgy érzed, hogy elbírna még egy kis fűszert, nyugodtan pótold.
Néhány perc alatt összerottyantjuk a levest, közben pedig a reszelt parmezánt is hozzáadjuk, aztán tálalhatjuk is!
Nézd meg videón is, hogyan készül a tejszínes cukkinikrémleves újkrumplival: