Ez a csirkeleves abban különbözik a hagyományos változattól, hogy tejszínnel és egy kevés keményítővel kell besűríteni. És persze a sok friss zöldség sem maradhat ki belőle, ahogyan a tetejéről a friss petrezselyem sem hiányozhat. A Vidék íze magazin remek receptjéből pedig részletesen kiderül, mire kell figyelni a leves elkészítése során.
Íme a Vidék íze magazin tejszínes csirkeleves receptje
Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkeaprólék
- 1 csokor új sárgarépa
- 1 csokor új fehérrépa
- 1-2 ág halványított zeller
- 1 marék cukorborsó
- 1 vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál keményítő
- 1-2 szál petrezselyem zöldje
- só
Elkészítés:
- Hideg vízben felrakjuk a húsokat főni. Ha felforrt, szűrőbe öntjük, lemossuk a húsdarabokról a habot, kimossuk a fazekat is.
- Visszarakjuk a csirkedarabokat, öntünk rá ismét friss hideg vizet. Most már hozzáadjuk a szükség szerint megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller szárát és zöldjét, valamint a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, és kis lángon főzzük tovább.
- Ha megfőtt a hús, besűrítjük a tejszínnel elkevert keményítővel. Beledobjuk a cukorborsót, és készre főzzük. Tálalásnál meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.
Borítókép: Vidék íze magazin
Ajánljuk még: