Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk. A csirkemellet szintén apró kockára vágjuk.
  2. Egy lábosban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk a hagymákat és a paprikát. Hozzáadjuk a csirkemellet és addig pirítjuk, amíg teljesen kifehéredik és levet enged. Ekkor beletesszük a gyökérzöldségeket, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a babérlevelet és a tárkonyt. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével. Közepes lángon 15 -20 percig főzzük.
  3. A főzőkrémhez 2-3 merőkanál forró levest adunk, elkeverjük, és beleöntjük a levesbe. Amíg a leves újra felforr, elkészítjük a galuskát.
  4. A margarint felolvasztjuk (de nem melegítjük meg!), hozzáadjuk a tojást, megsózzuk és belekeverjük a finomra őrölt zabot. Összekeverjük, ha túl lágy lenne a tészta, akkor hajdinaliszttel dúsítjuk.
  5. Amint elkészült a tészta és a leves is forr, beleszaggatjuk a galuskát. Újraforraljuk, és mehet bele a zöldborsó is. Néhány percig még főzzük, majd megízesítjük friss citromlével. Citromkarikával, petrezselyemmel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek