Elkészítés: Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét. Hűlni hagyjuk.
A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóval. A kihűlt csokis vajat hozzákeverjük a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget és a tejkaramellát is beleforgatjuk. Az egészet simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 27 x 18 x 3 cm) simítjuk a tésztát, megszórjuk pirított fenyőmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre