Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-leveles pogácsa

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A pogácsához:
  • 3 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 3 tk só
  • 1 kis pohár tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás (+ a kenéshez)
  • A hajtogatáshoz és a kenéshez:
  • 10 dkg zsír
  • 3 ek liszt
  • szezámmag

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a langyos tejjel. Ezután az összes hozzávalóból jól gyúrható tésztát készítünk, és meleg helyen pihentetjük 1/2 órát.
  2. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A zsírt a liszttel összekeverjük, kétfelé vesszük, egyik felével megkenjük a tésztát. Összehajtogatjuk, és ismét 1/2 órát pihentetjük. Ezt még egyszer megismételjük.
  3. Utána 1,5-2 cm vékonyra nyújtjuk, rácsosan bevagdossuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük a felvert tojással, a tetejét megszórjuk szezámmaggal, és sütőlapra rakosgatva előmelegített sütőben, 200 fokon aranybarnára sütjük.

    Még több pogácsa >>> 

    Sós vendégvárók >>> 

    Ellenállhatatlan desszertek >>> 

Megjegyzés

Főzelék utánra sütöttem, délutáni rágcsálnivaló. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss