Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi tálcaforradalom! Védettségi igazolvány miatt estek neki egy étteremnek

default user icon
MME
Egy veszprémi étterem az újranyitást követően olyan intézkedéseket hozott, amivel több embert is durván magára haragított. Hogy mi volt ennek az oka? Az, hogy új szabályrendeszük szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeknek barna tálcát adtak, amivel az étterem benti részén is étkezhetnek, az igazolvány nélküliek pedig fehér tálcán vehették magukhoz a kívánt menüt, és csak a teraszon fogyaszthatják el választott ételüket. 

Tovább borzolta a kedélyeket az is, hogy az étterem közösségi oldalán a kormányzati hirdetésekre hajazó fotóval próbálta elmagyarázni az embereknek az életbe lépett új szabályokat. A bejegyzéshez tartozó kommentfelületen szó szerint lincshangulat alakult ki. Voltak olyanok, akik tálcarasszizmussal vádolták meg az éttermet, de olyanok is akadtak, akik azzal vádolták meg az étterem vezetését, hogy teljes válszélességgel támogatják az emberek megosztását.

A vendéglő a balhéra reagálva azt írta Facebook oldalán, hogy a járványügyi korlátozásokat megszegők miatt kiszabható bírság nagyon magas, az étterem pedig önkiszolgáló formában működik, így arra nincs lehetőség, hogy csak a teraszt használják. „Igazoltatására” kapacitásuk nincs, na meg zavarni sem szeretnének az asztalnál étkezés közben.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss