hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarhonyás-vargányás csirkepörkölt

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst megtisztjuk, kockára vágjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és beletesszük a húst. A paprikát félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, a paradicsomot négybe vágjuk és a fokhagymával együtt hozzáaadjuk a pörkölt alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és akár bazsalikommal ízesítjük. Amikor már majdnem kész,  hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és 4-5 percig együtt főzzük.
  3.  A tarhonyát 3 ek étolajon kissé felhevítjük. A gombás pörköltet felöntjük annyi vízzel, hogy 9 dl legyen rajt a lé. Kissé még megsózzuk, majd ráöntjük a tarhonyára. Lassú tűznél fedő alatt, többször megkeverve készre főzzük.

KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>>

BRASSÓI, PÖRKÖLT, BORSOS TOKÁNY - ALAPRECEPTEK MAGYAROS RAGUKHOZ >>>

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

Megjegyzés

Az a jó vargánya gomba fokozta az ízeket. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss