Szőlős borkrémtekercs

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • kristálycukor
  • liszt
  • tojás
  • tojás
  • kristálycukor
  • fehérbor
  • tejszín
  • citrom
  • zselatin
  • szőlőszem
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat kevergetve hozzáadjuk, végül a lisztet is beleszitáljuk. Papírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőbe tolva, öt percig nagy, majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük. Ezután a tetejét finoman meglisztezzük, és a tésztát egy deszkára, a lisztes felére borítjuk. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd a papírt óvatosan lehúzzuk róla.

Amíg a tészta sül, a krémet elkészítjük: a bort a tojássárgákkal, a citromlével meg a cukorral állandóan keverve, gőzfürdőben krémmé főzzük. Kihűlésig tovább kevergetjük, majd a habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatjuk. A zselatint fél deci hideg vízben feloldjuk, kézmelegre melegítjük, és ezt is a krémbe öntjük. A tésztát a krémmel egyenletesen megkenjük, a megmosott, jól lecsepegtetett szőlőszemekkel megszórjuk, és a bejglihez hasonlóan összetekerjük. A hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen, és tálalás előtt porcukorral megszórva felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss