Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat kevergetve hozzáadjuk, végül a lisztet is beleszitáljuk. Papírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőbe tolva, öt percig nagy, majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük. Ezután a tetejét finoman meglisztezzük, és a tésztát egy deszkára, a lisztes felére borítjuk. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd a papírt óvatosan lehúzzuk róla.
Amíg a tészta sül, a krémet elkészítjük: a bort a tojássárgákkal, a citromlével meg a cukorral állandóan keverve, gőzfürdőben krémmé főzzük. Kihűlésig tovább kevergetjük, majd a habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatjuk. A zselatint fél deci hideg vízben feloldjuk, kézmelegre melegítjük, és ezt is a krémbe öntjük. A tésztát a krémmel egyenletesen megkenjük, a megmosott, jól lecsepegtetett szőlőszemekkel megszórjuk, és a bejglihez hasonlóan összetekerjük. A hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen, és tálalás előtt porcukorral megszórva felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre