Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes csokibonbon

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

Az egész szemű török mogyorót egy forró, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Durvára vágjuk, a kandírozott cseresznyékkel hasonlóan teszünk.

A kézmeleg olvasztott csokoládéhoz keverjük a mogyorót, illetve a kandírozott gyümölcsöt. Amint kissé kezd szilárdulni, egy sütő papírral kibélelt tálcát előkészítünk, majd nedves kézzel halmokat formázunk a fehércsokoládés keverékből, kb. diónyi nagyságúakat, melyeket a papírra teszünk, és itt hagyunk kidermedni.

Papír bonbonkapszliban sajátkészítésű ajándékként is adhatjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek