Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó bonbon

1 4.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A barackokat langyos vízbe áztassuk be. Amikor már nagyon puhák, daráljuk le teljesen pépesre. A diót is daráljuk le, és keverjük el a porcukorral. A pépet keverjük el a dióval és annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni őket.

Amikor már jól összeálltak a golyók, tűzzünk beléjük fogpiszkálókat, és mártsuk bele a vajjal felolvasztott étcsokoládéba. A pálcikákon lógó bonbonokat tűzzük habszivacsba vagy valamilyen dobozba. A tetejüket, még amikor meleg a máz, szórjuk meg reszelt fehér csokoládéval, de tehetünk rájuk diódarabokat is.

Megjegyzés

Nagyon egyszerűen, mindenféle különleges eszköz nélkül készíthetünk zserbó ízű bonbonokat házilag. - ritakonyhaja

Ezek is érdekelhetnek

Friss