Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-diós csiga

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot, 0,5 dl meglangyosított tejet és 2 evőkanál lisztet. Összekeverjük, és felfuttatjuk.
  2. Tálba szitáljuk a megmaradt lisztet és porcukrot, valamint 1 csipet sót. Egy másik tálban simára keverjük a tojást a vaníliás  cukorral, a megmaradt, meglangyosított tejjel, valamint az élesztő keverékkel. Végül a két tál tartalmát összedolgozzuk, valamint az 5 dkg megolvasztott, majd szoba-hőmérsékletűre visszahűtött vajat. Meleg helyen 60 percig kelesztjük a tésztát.
  3. Enyhén lisztezett felületen 5 mm vastag téglalappá kinyújtjuk a tésztát. Rásimítjuk a lekvárt, majd elosztjuk rajta a megmosott, kimagozott, felszeletelt szilvát és a durvára vágott diót.
  4. A tésztát szorosan feltekerjük, és 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Mindet kivajazott tepsibe rendezzük, majd meglocsoljuk a megmaradt, megolvasztott vajjal. Cukorral meghintjük, és 180 fokon 30 percig sütjük a sütőben.

MÉG TÖBB ISTENI DIÓS SÜTEMÉNY >>> 

SZILVÁS RECEPTEKÉRT KATTINTS IDE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss