Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szekszárdi sertésborda

MME MME
4/5
75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítése: A jól kivert, megsózott sertésbordákat lisztben megforgatjuk, és mindkét oldalukon kb. fél percig sütjük. A hússzeleteket kivesszük az edényből, félretesszük. A visszamaradt olajban a kockákra vágott füstölt szalonnát a megtisztított, apróra vágott vöröshagymával aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, s a vörösborral és kevés vízzel felengedjük. Az elősütött bordákat a megtisztított, kockákra vágott zöldséggel együtt a szalonnás, hagymás, boros lében fedő alatt tíz-tizenöt percig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott burgonyát, a feldarabolt zöldpaprikát, – a kockákra vágott paradicsomot csak akkor, amikor a hús már majdnem egész puha. Készre párolás előtt egyszer-kétszer megkeverjük az edény alját, nehogy a hús a liszt miatt odakapjon.

Ezek is érdekelhetnek