Elkészítés: A pörkölthöz a hagymát megpucolom és kockákra vágom. A paradicsomot szintén apró kockákra vágom, de előtte eltávolítom a héját.
Kevés olajat hevítek, amiben a hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még párolom. Sózom, borsozom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadom a köménymagot és a babérlevelet. Megszórom pirospaprikával, összekeverem, végül felöntöm bőven vízzel, majd puhára főzöm a húst fedő alatt.
A leveshez a zöldségeket megpucolom és feldarabolom tetszőlegesen. Most félbevágtam a vastagabb sárgarépát, a zöldséget és a karalábét nem szeleteltem, hanem egyben hagytam, a zellert pedig kétfelé vágtam. Feltettem főni egy fazékba sóval és ételízesítővel.
Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntöm őket, és még forralom egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. Megkóstolom, hogy kell-e még bele só.
Forrón, friss kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre