Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves sertéshúsból

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pörkölthöz:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 evőkanl lecsó
  • kevés olaj
  • ízlés szerint bors (fekete, fehér)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • kevés köménymag (kb. 1 csapott kávéskanálnyi)
  • A leveshez:
  • 3 közepes burgonya
  • 2-3 sárgarépa
  • 1-2 fehérrépa
  • 1-2 karika karalábé
  • 1 karika zeller
  • ízlés szerint só

Elkészítés

Elkészítés: A pörkölthöz a hagymát megpucolom és kockákra vágom. A paradicsomot szintén apró kockákra vágom, de előtte eltávolítom a héját.

Kevés olajat hevítek, amiben a hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még párolom. Sózom, borsozom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadom a köménymagot és a babérlevelet. Megszórom pirospaprikával, összekeverem, végül felöntöm bőven vízzel, majd puhára főzöm a húst fedő alatt.

A leveshez a zöldségeket megpucolom és feldarabolom tetszőlegesen. Most félbevágtam a vastagabb sárgarépát, a zöldséget és a karalábét nem szeleteltem, hanem egyben hagytam, a zellert pedig kétfelé vágtam. Feltettem főni egy fazékba sóval és ételízesítővel.

Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntöm őket, és még forralom egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. Megkóstolom, hogy kell-e még bele só.

Forrón, friss kenyérrel tálalom.

Megjegyzés

A zöldségeket akkor teszem fel főni, mikor a pörkölt már félig készen van, így egyszerre lesz puha minden. De ha maradék pörköltből készül, akkor sincs semmi gond, viszont akkor a leveshez kell tenni a babérlevelet és a köménymagot. - GyZsuzsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss