Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szarvasszelet vörösboros gombamártással

MME MME
90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg szarvasgerinc vagy -comb
  • bors
  • vadhús fűszerkeverék
  • 3 vékony szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl vörösbor
  • A gombamártáshoz:
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg vargánya
  • 4 dl barna mártás
  • 1 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • 1,5 dl vörösbor
  • ízlés szerint só
  • bors
  • fűszerpaprika

Elkészítés

Elkészítés: A szarvashúst sóval, borssal, vadhús fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük. Tepsibe helyezzük, 3 dl vörösbort és kevés vizet öntünk alá. A szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát feldarabolva a húsra helyezzük. Alufóliával lefedve sütőben pároljuk.

A gombamártáshoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük, ráhelyezzük a felszeletelt gombát, lepirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a vörösborral felengedjük, ízesítjük. A végén barnamártással sűrítjük.

A szarvast felszeleteljük, a gombamártással és burgonykrokettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss