Elkészítés: 1. Megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük, megmossuk a paradicsomot, megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, apróra kockázzuk.
2. Olajon - csipet sóval és borssal - üvegesre pároljuk a vörös- és fokhagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát, és néhány másodpercig kevergetjük (ne égjen meg).
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd a gombát, 1 dl vizet aláöntünk. Fedő alatt puhára főzzük, közben elkészítjük a muffint.
4. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat).
5. A muffinhoz összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, só, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, majoranna).
6. Összekeverjük a nedves összetevőket: mérőedényben kimérjük a tejet, beleöntjük a bort, az olajat és a felütött tojást, majd egyenletesen elkeverjük.
7. A nedves összetevőket a szárazakhoz öntjük, és alaposan összekeverjük, a formákba kanalazzuk a tésztát (a forma 3/4-éig).
8. 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.