Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalagos fánk egyszerűen

90 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalagos fánk elkészítéséhez kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
  2. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, rumot és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, beleszórjuk a lisztet majd összedolgozzuk a kovásszal és langyos helyen kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.
  4. Lábasban étolajat melegítünk. Ha a szalagos fánkok  megkeltek, ujjainkkal mindegyik közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.

Megjegyzés

Vigyázzunk,hogy lassú tűznél és ne forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss