Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Vass Lászlóné
Videó
Ha a könyöködön jönnek ki a hagyományos köretek, készíts lilahagyma-lekvárt az ünnepi sültek és göngyölt húsok mellé. Garantáltan nagy sikere lesz. Nem hiszed? Nézd meg a receptvideónkat, hiszen utána úgyis el fogod készíteni.
MME
Cikk
A befőzés nagy munka, a házi befőttek, lekvárok nagy kincsnek számítanak. Ahhoz, hogy minél hosszabb ideig fogyaszthassuk a finomságokat, néhány egyszerű szabályt célszerű betartani. Mutatjuk, hogy mire figyelj, ha idén te is sokat dolgoztál, míg üvegbe kerültek a gyümölcsök.
Idén is meghirdették a Kézműves Kiválóságok Díj versenyét, melyen ezúttal is arra keresik a választ, hogy melyik az ország legjobb szörpje, lekvárja, gyümölcsleve és méze!
Putóczki Gáborné
A kérdés sokkal jobban megosztja a háziasszonyokat, mint azt gondoltuk. Vannak, akik azt állítják egyéb befőzős csoportokban, hogy bizony kell az a celofándarab, mielőtt lezárjuk a befőttesüvegeket, ám az ellentábor sem enged igazából és kötik az ebet a karóhoz: rosszat teszünk a celofánnal! Na, de akkor most mi az igazság? Ennek jártunk utána.
Ha a görögdinnye héja nálad is rendszeresen a kukába végzi, akkor el kell árulnunk: a gyümölcs egyik legfinomabb és legegészségesebb részét dobod ki.
Salamon Csilla
Ez a sárgabaracklekvár ezerféleképpen felhasználható. Kenhetjük friss kenyérre, használhatjuk sütisütéshez, de csak magában fogyasztva is nagyon finom. Ha már szezonja van a sárgabaracknak, főzz belőle otthon te is lekvárt! Próbáld ki ezt a receptet, és tuti, hogy jövőre is elkészíted.
Az olasz háziasszonyoknak van egy tuti praktikája, amit neked is ismerned kell, ha sárgabaracklekvár készítésére adod a fejed. Márpedig miért ne tennéd? Hiszen itt a barackszezon!
Nemes-Pádár Csilla
A lekvárfőzés hosszadalmas és macerás, de persze mindig akad egy-egy olyan recept, ami a kevésbé lelkes háziasszonyokat megmenti a tűzhely mellett álldogálástól. Mutatjuk a mi aktuális kedvencünket, ami tényleg villámgyorsan megvan!
Nem kell többé a forró fazék mellett állnunk, ha lekvárt szeretnénk készíteni. Sütőben is elkészíthetjük, ráadásul cukrot és tartósítószereket sem kell használnunk hozzá.
Dömők József
Az emberek a legnagyobb ínség és nehézségek közepette sem mondtak le a finom falatokról. Ha nem volt elérhető valami, akkor megpróbálták azt helyettesíteni, és így született meg a sárgarépalekvár is, melynek régre visszanyúlik a története.
lantos szilvia
Nincs az a kenőkés vagy kanál, amivel teljesen ki lehetne szedni az összes lekvárt az üvegből. Egy kevés mindig marad az alján, a perem alatt vagy az üveg oldalán, ám egy apró trükkel ezt is fel tudjuk használni!
Horváthné Klinszky klára
Idegenkedsz attól, hogy a finom, édes cseresznyéből lekvárt főzz? Míg a sárgabaracklekvár teljesen megszokott és elfogadott, addig a bíborpiros cseresznyeszemekből ritkábban készül dzsem. Most egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, diétás receptet hozunk, amivel nemcsak megédesítheted, hanem meg is színesítheted a reggelidet!
Ma sokan a takarékosság jegyében visszanyúlnak nagyszüleink praktikáihoz, akik az ínséges időkben okosan, tudatosan és tervezetten vezették a háztartást. Mindent felhasználtak és beosztottak, és nemcsak a mára, hanem a holnapra is gondoltak.
Érik az eper, így egyre jobb áron juthatunk hozzá nagy mennyiségű, jó minőségű, mézédes gyümölcshöz. Mivel a szezon nem túl hosszú, érdemes résen lenni, és nagyobb tételben bevásárolni belőle, hogy dzsem és lekvár formájában minél többet konzerválhassunk belőle. Ehhez mutatunk most 9 szuper receptet!
Stern Ágnes
A nyári melegben egy bodzás limonádénak már a gondolatától is felfrissülünk, de érdemes ennél akár komolyabban is venni a sárgásfehér virágot, ugyanis számos jótékony hatása van a szervezetre.