Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti

MME MME
120 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tejet a tojás sárgáival összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és összekevertetjük a géppel.
  2. A lisztet, a cukrot, a narancshéjat és a sót hozzáadjuk, majd 5 percet dagasztjuk magas fokozaton.
  3. Közepesen kemény tésztát kapunk, amit 30 percet pihentetünk a pulton lefedve. Felgömbölyítjük, majd 45 percet pihentetjük.
  4. 1 centi vastagra nyújtjuk a tésztát. Készíthetünk belőle amerikai (donut), hagyományos szalagos, császárzsemlére fonott és sós kalács (hosszúkás) formájú fánkokat.
  5. A kiszaggatott, megformázott fánkokat 30 percet kelesztjük letakarva, közben 158 fokra melegített olajban, oldalanként 2 perc alatt sütjük arany barnára.
  6. Porcukorral szórjuk, lekvárral, zöldfűszerekkel dekoráljuk.

Nézd meg, hogyan készíti a fánkot Szabi, a pék:

Ezek is érdekelhetnek

Friss