Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Svéd uborka télire

5 5/5
20 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Mustár

Elkészítés

  1. Az uborkát és a vöröshagymát leszeleteljük (lehet gyalulni is, így a hagyma is szép vékony lesz).
  2. Elkészítjük a levet, amelyhez jól összekeverjük az ecetet, a vizet, a sót, a cukrot, a mustármagot és a szalicilit. Addig kell keverni, amíg minden hozzávaló feloldódik.
  3. Öntsük a levet a hagymás uborkára, majd kb. 1 órát pihentessük. Keverjük át jó alaposan ismét.
  4. Töltsük az előzőleg alaposan elmosott üvegekbe az uborkákat, öntsük fel a lével, majd alaposan zárjuk le az üvegeket.
  5. A svéd uborkát sült húsok mellé kínálhatjuk.

Megjegyzés

A lé először kevésnek tűnik, de majd sok is lesz, mert levet enged az uborka is. Nagyon finom, nálunk az egész család imádja. Elkészíthető folyékony édesítővel is, anyósom mindig úgy csinálja. - ilda82

Ezek is érdekelhetnek