Az uborkát és a vöröshagymát leszeleteljük (lehet gyalulni is, így a hagyma is szép vékony lesz).
Elkészítjük a levet, amelyhez jól összekeverjük az ecetet, a vizet, a sót, a cukrot, a mustármagot és a szalicilit. Addig kell keverni, amíg minden hozzávaló feloldódik.
Öntsük a levet a hagymás uborkára, majd kb. 1 órát pihentessük. Keverjük át jó alaposan ismét.
Töltsük az előzőleg alaposan elmosott üvegekbe az uborkákat, öntsük fel a lével, majd alaposan zárjuk le az üvegeket.
A lé először kevésnek tűnik, de majd sok is lesz, mert levet enged az uborka is. Nagyon finom, nálunk az egész család imádja. Elkészíthető folyékony édesítővel is, anyósom mindig úgy csinálja. - ilda82
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!