Elkészítés: Az élesztőt kb. 40 C fokos vízben feloldjuk, hozzákeverjük a darált korpát, a cukrot és a sót, összegyúrjuk.
A főzővízhez 2 dl vízben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót, felfőzzük. A tésztát nem kell keleszteni, pereceket formázunk, és egyenként beletesszük a forrásban lévő keverékbe. Rövid ideig fürdetjük a pereceket, amíg feljönnek a víz tetejére.
Kiszedés után lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk sóval, és most 15 percig kelesztjük.
Kb. 200 C fokon sütjük 20 percig. Sütés után bekenhetjük tojássárgájával, nem fontos, de szebben néz ki!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre