Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás bajor perec

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg darált zabkorpa
  • 1,25-2 dl víz
  • 1/2 csomag szárított élesztő
  • 1/2 teáskanál só
  • csipet cukor
  • 2 kávésaqnál olívaolaj
  • A főzővízbe:
  • 1,5 evőkanál szódabikarbóna
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • A kenéshez (igény szerint):
  • 1 tojássárgája
  • néhány szem durva só

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kb. 40 C fokos vízben feloldjuk, hozzákeverjük a darált korpát, a cukrot és a sót, összegyúrjuk.

A főzővízhez 2 dl vízben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót, felfőzzük. A tésztát nem kell keleszteni, pereceket formázunk, és egyenként beletesszük a forrásban lévő keverékbe. Rövid ideig fürdetjük a pereceket, amíg feljönnek a víz tetejére.

Kiszedés után lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk sóval, és most 15 percig kelesztjük.

Kb. 200 C fokon sütjük 20 percig. Sütés után bekenhetjük tojássárgájával, nem fontos, de szebben néz ki!

Ezek is érdekelhetnek

Friss