A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük (a fűszerekből ízlés szerint adunk hozzá). Egy másik tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk az olajat és a tejszínt, majd kézi habverővel simára keverjük.
Ezután hozzákeverjük az előzőleg megsütött, és teljesen kihűtött sütőtököt. Ezt is alaposan összekeverjük a kézi habverővel. Végül a száraz hozzávalókhoz öntjük a sütőtökös masszát,és fakanállal összedolgozzuk az egészet.
A masszát egy muffinformába kanalazzuk, úgy, hogy a massza ne töltse meg teljesen a formákat. A muffinokat előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon 20-25 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 150 fokon, 20 percig).
A sütőből kivéve egy kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd rácsra szedjük, és teljesen kihűtjük a muffinokat.
A tejszínt kemény habbá verjük. A barnacukrot egy serpenyőben,folyamatos kevergetés mellett megkaramellizáljuk. Tálalás előtt a muffinokra kevés tejszínhabot kanalazunk, a karamellt rácsorgatjuk, és így kínáljuk.