26 dkg sütőtökpüré (a sütőtök kevés mézzel, fahéjjal megszórva megsütve)
1 mokkáskanál sütőpor
fél mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 mokkáskanál szerecsendió
kevés feketebors
10 dkg durvára őrölt magmix
A krémhez:
25 dkg mascarpone
3 dkg eritrit
10 dkg sütőtökpüré
1 zacskó bourbon vaníliás cukor
1 db narancs reszelt héja
1/2 db narancs kifacsart leve
Elkészítés
A lisztet és a fűszereket összekeverjük, a tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőtökpürét, majd lassan lassan a lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és rászórjuk a magmixet. Előmelegített sütőben 190 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A mascarponét, az eritritet, a sütőtökpüré másik felét, a vaníliás cukrot a narancs lereszelt héjával és levével egy tálban alaposan összekeverjük.
Ha a tészta megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, kettévágjuk, vastagon megkenjük a krémmel. Ha van türelmünk kivárni, betesszük a hűtőbe néhány órára. Krémhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat, amig hűl a tészta betesszük a hűtőbe.