Elkészítés: A kekszgolyó alapanyagait összegyúrjuk, a vajat megolvasztjuk a tejjel, és úgy adjuk a masszához. Ha még esetleg szükséges, akkor adhatunk hozzá tejet, a lényeg, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Készítsünk diónyi nagyságú golyókat, pár percre tegyük hűtőbe őket.
Ezalatt olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét. A pálcikák végét mártsuk meg az olvasztott csokoládéban, majd a hűtőből kivett golyókat szúrjuk fel egyenként rájuk. Tegyük egy tányérra őket, és hűtőben pihentessük kb. 5 percig. Készítsünk elő hungarocellt vagy ún. száraz oázist, amibe a kész golyókat fogjuk szúrni, hogy szépen megdermedjen rajta majd a csoki (esetleg pohárba is tehetjük őket).
Forgassuk meg az olvasztott csokoládéban a golyókat, majd szúrjuk bele az alapba. Szórjuk meg tetszés szerinti cukorkákkal, és dermesszük meg hűtőben vagy hideg kamrában.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre