Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült kacsa boros szilvával és gyömbéres káposztával

MME MME
3.4/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát a vörösborban felforrósítjuk. A kacsát kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával. Tepsibe tesszük, 2 evőkanál vajjal meglocsoljuk. Sütőben 200 fokon 60 percig sütjük. Sülés közben 1/8 liternyi csirke húslével locsolgatjuk. A káposztát lereszeljük, a hagymát apró kockákra aprítjuk, a leveszöldséget felkockázzuk. A gyömbért meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A maradék vajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, a gyömbért és a leveszöldség kockákat, kicsit összepirítjuk, majd hozzáadjuk a maradék húslevet. 30 percig pároljuk. Hozzáadjuk a vörösboros szilvát is, és még 30 percig pároljuk. A kacsával tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: kb. 320 Kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss