Elkészítés: Tisztítást követően a combok forgójától az alsó comb felé sós újjammal 1-1 gerezd fokhagymát felnyomok, felső bőrét a hústól elválasztva fellazítom, és a bőr alatt a húst alaposan sózom, megszórom bőven rozmaringgal, majoránnával, borssal. Utána bőrére fektetem, húsos felét meglocsolom a citromlével, sózom, és a fűszerekkel megszórom, hagyom kb. 1,5 órát pihenni, hogy a fűszerek aromája a húst jól átjárja.
Közben a zöldségféléket közel azonos nagyságúra kockázom, kiolajozott tepsibe terítem, enyhén sózom, megszórom őrölt borssal, majd a combokat a zöldségágyra fektetem, és meglocsolom sistergő, forró olajjal, hogy a csirke bőrét összehúzza.
Előremelegített 220 fokos sütőbe tolom, majd 10 perc után 200 fokra mérsékelem a hőfokot. Végig fedetlenűl sütöm, mivel a sok gőz, amit a zöldségek a sütés során engednek, elég ahhoz, hogy jól átpárolódjanak a combok, és a végén pirosra sűljenek. Kb. 20 percenként saját szaftjával átkenegetem, a kiszáradás elkerülésére.
Személyenként 1 nagyobb burgonyát alapos tisztítás után hámozatlanul légmentesen alufóliába csomagolok, a sütőrácsra helyezem a tepsi mellé és ameddig a hús megsűl a burgonyák is megpuhulnak.
Ennek a bő adagnak 1,40 óra volt a sűtési ideje, 10 perc pihentetés után tálaljuk!
Tálalásnál a comb mellé szeletelem a fóliás burgonyát, és a sült zöldségkörettel (melyet friss petrezselyemmel megszórok) tálalom.