hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos palacsinta sült hallal

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 dl tej
  • annyi víz, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk
  • 3 evőkanál nyers parajpüré
  • A töltelékhez:
  • bármilyen halfilé
  • liszt
  • pirospaprika
  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • tej
  • tartármártás

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból palacsintát készítünk. A halfiléből kétujjnyi szeleteket vágunk, és paprikás lisztbe forgatva ropogósra sütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajjal, tojással, tejföllel és annyi tejjel, hogy ne legyen lágy, habosra keverjük. Megkenjük vele a palacsintákat, és minden palacsintába teszünk egy-egy halszeletet és feltekerjük.

Tűzálló tálba tesszük a palacsintákat, sütőbe tolva átforrósítjuk. Tartármártással vagy paradicsommártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek