Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás palacsinta

MME MME
3.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A sonkát kockára vágjuk.
Elkészítés: A tojást a 10 dkg liszttel és a tejjel alaposan elkeverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál puha vajat és fél teáskanál sót. Egy palacsintasütőben kevés olajon a palacsintákat kisütjük. A sonkát a maradék 1 evőkanál vajon a hagymával együtt megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, beszórjuk a maradék 2 evőkanál liszttel, majd leöntjük a tejszínnel. 1–2 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a sherryt. A palacsintákat megtöltjük, feltekerjük, és megszórjuk a reszelt sajttal. Mindegyik palacsinta tetejét egy szelet paradicsommal díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek