Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Soha ne próbáld ki az új TikTok őrületet – komoly baj lehet belőle

default user icon
MME
Új és nagyon veszélyes trend hódít a TikTokon: a felhasználók tuti "megfázás elleni receptje", ami nem más, mint köptető szirupban párolt csirke.

Az elmúlt években számtalan kihívás indult útjára a közösségi oldalakon. Ezek közül sok egyszerűen csak vicces volt, de sajnos szép számmal akadt köztük életveszélyes is. Ugyanígy a jótanácsok is néha komoly veszélyeket rejtenek - mint ahogy ez a gyógyító ételnek szánt borzalom is. Szomorú, hogy még mindig nagyon sokan vannak, akik bedőlnek ezeknek a videóknak és kipróbálják a gyakran komoly egészségügyi kockázattal járó, értelmetelen kihívásokat és gyógymódokat. 

A legújabb őrület a megfázás elleni csodarecept, amely lényege, hogy egy NyQuil elnevezésű köptető szirupban pácolják meg a nyers csirkehúst. Míg egyes felhasználók csak pár kanállal öntenek a csirkére, addig akad, aki bőven meglocsolja vele a húst. Több orvos, egészségügyi dolgozó is kifejezte már aggodalmát és figyelmeztettek: semmilyen orvosi készítményben nem szabad főzni, így természetesen köptető szirupban sem. Az ilyen étel ugyanis egyáltalán nem gyógyít, sőt kifejezetten káros az egészségre: a gyógyszer főzés közbeni belélegzése károsíthatja a tüdőt és mivel elfogyasztása után gyorsan bejut a véráramba, a méregtelenítő szervünk, a máj nem tudja megszűrni a káros anyagokat, így szédülés, hányás és görcsrohamok is jelentkezhetnek.

Ajánljuk még:

 

 

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss