Elkészítés: A langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt, összekevertem, és letakarva felfuttattam. Kelesztő tálba szitáltam a lisztet, a sót elkevertem benne. Amikor az élesztő szépen feljött, hozzáadtam a liszthez az olajjal és a kissé felvert tojással együtt. Sima tésztává dagasztottam, majd a keverő tál fedelével befedtem, és meleg helyen letakarva kelni hagytam.
Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítottam, fél cm vastag téglalap alakúra sodortam. Megkentem a tejföllel, a reszelt sajttal megszórtam, és feltekertem,mint a bejglit. 12 darabra vágtam.
A muffinformát kiolajoztam, majd a tekercseket beletettem. A sütőt begyújtottam, és azonnal tettem a hideg sütőbe. Míg a sütő melegedett, a muffinok is szépen megkeltek. Szép aranysárgára sütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre