hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-rakott hússzeletek

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőformát (vagy kisebb tepsit) kikenjük vajjal. A sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Ezután egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek kellően átjárják.
  2. A befűszerezett hússzeleteket először beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtba. A vajjal kikent sütőformába egymás mellé helyezzük a hússzeleteket, majd megkenjük tejföllel. Ezután megint egy réteg hús, majd tejföl következik - ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hús. Az utolsó sor húst, alaposan megkenjük tejföllel, majd fóliával lefedjük a sütőforma tetejét.
  3. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd szép pirosra sütjük. A készre sült húst kivesszük a sütőből, majd tálalás előtt egy kicsit hűlni hagyjuk.

Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerint rizst vagy krumplipürét kínáljunk mellé köretnek. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek