hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Resztelt csirkemáj és májpástétom - kettő az egyben

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A resztelt csirkemáj elkészítéséhez a zsíron megdinszteljük a megpucolt, félkarikákra vágott hagymát, a megtisztított és apróra vágott fokhagymát a felszeletelt paradicsomot és a paprikát - vagyis egy hagyományos lecsó alapot készítünk.
  2. Amikor összeesett a zöldség, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, 5-8 percig pirítjuk, majd fűszerezzük az elmorzsolt húsleveskockával, a babérlevéllel, sóval és borssal.
  3. Ha már majdnem puha a csirkemell, rádobjuk a félbe vagdosott csirkemájat. Amikor puha a máj is, meghintjük a pirospaprikával és majorannával, pár percig összeforraljuk vele.
  4. Ha a resztelt májból pástétomot is készítünk, még langyosan, botmixer segítségével lepürésíthetjük, majd csatos üvegekbe töltve hűtőbe tesszük.
  5. Ha hosszabb eltarthatóságot szeretnénk a májkrémünknek, olvasztott kacsazsírt öntünk a már megdermedt pástétom tetejére, és úgy tesszük a hűtőbe. A zsírréteg szépen lezárja, és időtállóbbá teszi a krémet.

    Nézd meg videón, hogy készül a resztelt csirkemáj és a májpástétom:



Ezek is érdekelhetnek