Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Resztelt máj és májpástétom - kettő az egyben

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A zsíron megdinszteljük a megpucolt, félkarikákra vágott hagymát, a megtisztított és apróra vágott fokhagymát a felszeletelt pardicsomot és a paprikát - vagyis egy hagyományos lecsó alapot készítünk.
  2. Amikor összeesett a zöldség, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, 5-8 percig pirítjuk, majd fűszerezzük az elmorzsolt húsleveskockával, a babérlevéllel, sóval és borssal.
  3. Ha már majdnem puha a csirkemell, rádobjuk a félbe vagdosott csirkemájat. Amikor puha a máj is, meghintjük a pirospaprikával, pár percig összeforraljuk vele.
  4. Ha a csirkés-májas raguból pástétomot is készítünk, még langyosan, botmixer segítségével lepürésítejük, majd csatos üvegekbe töltve hűtőbe tesszük. Ha hosszabb eltarthatóságot szeretnénk a májkrémünknek, olvasztott kacsazsírt öntsünk a már megdermedt pástétom tetejére, és tegyük úgy a hűtőbe. A zsírréteg szépen lezárja, és időtállóbbá teszi a krémet.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

    CSIRKEMÁJ - KIADÓSAN, VÁLTOZATOSAN, FINOMAN >>> 
    Lecsó, lecsó! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss