Elkészítés: A besamelmártáshoz a vajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az előre felforrósított tejet, simára keverjük és sűrűre főzzük. Ezután sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 15 dkg reszelt sajtot, valamint 4 tojás sárgáját.
A fagyasztott tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, kb. 3 milliméter vastagságúra nyújtjuk, meghintjük sóval, és 8x8 cm-es kockákra vágjuk. Megtöltjük sajtkrémmel, gombóccá formáljuk.
A tetejüket megkenjük felvert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre