Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű sajtos muffin

75 perc
egyszerű
átlagos
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított újhagymát, valamint a megmosott és kicsumázott csilipaprikát apróra kockázzuk, majd 2 ek felforrósított olívaolajon a mandulával együtt megpároljuk. Az olajbogyót finomra vágjuk, és a mandulás keverékhez forgatjuk. A sajtot 24 egyforma darabra vágjuk.
  2. A lisztet elvegyítjük a kukoricadarával és a sütőporral. A tojásokat kézi mixer habverőjével habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk az írót és a maradék olívaolajat, majd beleforgatjuk a lisztes elegyet, valamint a mandulás keveréket. A masszát sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és a felét egy 12 darabos muffintepsi kikent mélyedéseibe kanalazzuk. Minden adag közepébe nyomunk egy sajtdarabot, majd a tésztát megkenjük az 1 ek vízzel elkevert tojássárgájával.
  3. A muffinokat a 180 fokra előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen sütjük 15 percig, majd tűpróba után kivesszük a sütőből és kiszedjük a formából. A maradék tésztamasszát ugyanígy megsütjük.
  4. Közben a mártogatóshoz a leöblített és leszárított petrezselyem leveleit lecsipkedjük, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A többit finomra vágjuk, és összeforgatjuk a joghurttal, a majonézzel, valamint a megtisztított, présen áttört fokhagymával. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és külön tálkában kínáljuk a muffinokhoz.

DIÉTÁS SÓS MUFFINOK TOJÁSFEHÉRJÉBŐL, VILLÁMGYORSAN! >>> 

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

NEM CSAK SÓSAN FINOM! ÍME 9 ISTENI CUKKINIS DESSZERT >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss