Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Az évszázad legnagyobb focibotránya robbant ki Angliában
Zelenszkij most robbanthatja ki az atomháborút
„Hamarosan költözünk” – meglepő bejelentést tett Szilágyi Áron
Ez tényleg fordulat – a Lidl is árcsökkentést jelentett be
Kibuggyannak a mellei, a hegyekben vetkőzött az érzéki színésznő
Hivatásos árulóink
Itt vannak a megdöbbentő tények az Északi Áramlat elleni amerikai terrortámadásról
Pikáns történetekkel is vár a szerelmesek hete az Almásy-kastélyban
A konvektor új élete – Most akár spórolhat is vele!
Így maradnak illatosak a ruhák mosás után
5 dolog, ami a legkeményebb diétát is szabotálja
Az 5 + 1 legjobb körözött, amit a kenyeredre kenhetsz
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Recept
MME
Kard Sándorné
Cikk
A konvektor sokak számára amolyan retró fűtési megoldás, azonban továbbra is vannak lakástípusok – pl. a régi építésű, kis alapterületű, normál belmagasságú garzonok –, amelyek fűtésére a konvektor a leggazdaságosabb.
Kevés olyan ember van a világon, aki ne ismerné a pizzát, hiszen a népszerű lepénykenyér eredete egészen a római korig vezethető vissza. Az időszakra jellemző gasztronómiai feljegyzésekből kiderül, hogy már akkor is ismerték a focaccia egyik fajtáját, amit csak picea néven emlegettek. Következő receptválogatásunkkal a pizza világnapja előtt tisztelgünk, amihez hoztunk egy rövid történelmi gyorstalpalót is. Február 9-én egyetek ti is pizzát, akár házit, azokból is a legjobbakat!
Recept válogatás
Az egytálételekben az a jó, hogy nem kell velük sokat pepecselni, az ember az előkészületek után már sütheti is. Ráadásul kiadósak és laktatóak, így mindegyik tökéletes választás ebédre és vacsorára is. Most a legjobb krumplis ételeket vesszük sorra. Legnépszerűbb gumós növényünkből számtalan étel készíthető, olcsón és gyorsan. A szerintünk legjobb krumplis recepteket gyűjtöttük össze. Válogassatok ízlésetek és kedvetek szerint.
Rendszeresen sportolsz, odafigyelsz arra, hogy mit eszel, de a pluszkilók nem olvadnak abban a tempóban, mint azt elvárnád? Elképzelhető, hogy van néhány rossz szokás és automatizmus, amit ha kiiktatnál, erőfeszítéseidet máris siker koronázná!
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegettén Szabadfi Szabolcs – vagy ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék – a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Jöjjenek tehát a legjobb kenyér, zsömle, kifli, a pacsni, fánk, pogácsa és még megannyi tökéletes recept és számos zseniális tipp – egyenesen a pékmestertől! Készítsétek el az összes csodálatosan finom péksüteményt!
Ha körözöttről van szó, akkor egy dolog biztos: ahány ház, annyi szokás. Ám attól függetlenül, hogy mindenhol másképpen csinálják, az alapverzióból nem hiányozhat a jó minőségű tehéntúró vagy juhtúró, na meg a friss összetevők.
A juhtúrós sztrapacska az az étel, melyet szinte mindenki szeret, ami nem is csoda, hiszen ellen lehet-e állni az olvadó juhtúróval krémessé vált burgonyás tésztának, amelyen gazdagon pihennek a pirított szalonnapörcök? Kizárt! Íme a legjobb juhtúrós sztrapacska recept videón!
PATAKY KRISZTINA