Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük.  Villával összetörjük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kevés mustárt, a majonézt és a tejfölt, majd alaposan elkeverjük (figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon). Ezt a krémet visszakanalazzuk a tojásokba, és petrezselyemzölddel díszítjük.
  2. A sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, és zabzásig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük a besamel mártásunkat.
  3. A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, a vajat, a lereszelt tormát, és robotgéppel krémesre keverjük. A tormakrémet habzsákba tesszük. A kiterített sonkaszeletek aljára csíkokat nyomunk. Feltekerjük, és a tekercsek végeire is rózsákat nyomunk. 
  4. Végül franciasaláta-alapra helyezzük a kaszinótojást és a sonkatekercseket.

    11 ISTENI HIDEGTÁL-VARIÁCIÓ HÚSVÉTRA >>>

    KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL >>

    KASZINÓTOJÁS ÉS FALATKÁK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss