Körözöttel töltött sonkatekercs almás-tormás céklasalátával

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • sonka
  • túró
  • újhagyma
  • tej
  • őrölt köménymag
  • reszelt sajt
  • nagy cékla
  • nagy alma
  • csemege torma
  • tej
  • majonéz
  • cukor (vagy édesítőszer)
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával törjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt köménymaggal. Ezután keverjük hozzá az apróra összevágott újhagymát, és kanalanként a tejfölt (hogy sűrű, krémes állagú krémet kapjunk).

A vékonyra felszeletelt sonkára kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd tekerjük fel. A két végét zárjuk le reszelt sajttal, majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek alaposan összeérjenek.

Az almát és a céklát hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, és keverjük össze a tormával.

A tejfölt keverjük össze ízlés szerint majonézzel, csipet sóval, cukorral, (vagy édesítővel) és őrölt fehérborssal. Ezután öntsük rá az almás-tormás-céklás keverékre, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálaláskor a körözöttel töltött sonkatekercseket az almás-tormás céklasalátával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss