A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, beledolgozzuk a zabpelyhet, és legalább fél órát pihentetjük (lehet egy éjszakát is), hogy a pehely „elázzon”.
Ezután hozzákeverjük a sütőporos-szódabikarbónás lisztet, a magvakat és az ízlés szerinti fűszereket – ragacsos, sűrű masszát kell kapjunk (nagyjából túrógombócos állag). Ha nem akar összeállni, aludttejjel, tejföllel vagy vízzel hígíthatjuk.
A sütőt 170–180 °C-ra előmelegítjük, a tésztát evőkanálnyi gombóconként sütőpapírral bélelt tepsire lapítjuk. (Ha müzlit használtunk, vigyázzunk, hogy mazsola, aszalt gyümölcs ne kerüljön a szélére, mert megéghet!)
Mérettől, sűrűségtől és a sütőnktől függően 10–20 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácson hűtjük. Jól záró dobozban sokáig eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre