Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott pecsenye libamáj

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májatleöblítjük, hártyáitól megtisztítjuk, legalább a főzés előtt 2 órára zúzott fokhagymás tejbeáztatjuk.
  2. A főzés előtt a tejet jól lecsöpögtetjük a májról, majd enyhén sózzuk, a szokásos módon panírozzuk. Először a fűszeres lisztbe rakjuk, majd a kevéske tejjel elkevert tojásba, végül a morzsába.
  3. Bő, forró olajbankezdjüksütni, azonban sütés közben a hőfokot közepesrevesszük. Lassankészítjük el, hogy átsüljön a máj, de ne száradjon ki. Első oldalát kicsit félrehúzott fedővel, a másik oldalát fedő nélkül sütjük. Papírtörlőre szedjük, és rövid időn belültálaljuk.

A legtöbb libás recept! >>>

SÜLT LIBACOMB PÁROLT KÁPOSZTÁVAL >>>

Megjegyzés

A baromfimájat sózhatjuk, nem keményedik meg, mert lazább szerkezetű, mint a sertés- és a marhamáj. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss