A húst megmossuk, apró kockára vágjuk és ledaráljuk húsdarálón. Egy tálba tesszük a masszát, megsózzuk, hozzáöntjük a tejet és alaposan összedolgozzuk.
A masszából kb. hengereket formázunk. A vaj felével egy hosszúkás tálat kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával és belefektetjük a húst. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
Másnap felszeleteljük a darált húsos masszát. Bepanírozzuk. A lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába bemártjuk. Finoman rányomkodjuk a panírt a szeletekre.
A maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és közepes hőfokon aranysárgára sütjük a bepanírozott szeletek mindkét oldalát. Ha megsült, szalvétával kibélelt tálra szedjük, így felszívódik a felesleges zsiradék.
Köretként főtt burgonyát és friss salátát szervírozhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre