hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott zöldbab VI.

80 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy közepes edénybe sós vizet forralunk, beleöntjük a rizst, készre főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
  2. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát (pár darabot hagyjunk a tetejére) kevés olajon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Fedő alatt pároljuk 4-5 percig, ezután belekeverem a darált húst és sóval, borssal, majoránnával és pirospaprikával fűszerezzük. Aki szereti, csípőset is tehet bele. Lefedve 20 percig pároljuk.
  3. Ha nem fagyasztott, hanem friss zöldbabot veszünk, akkor a széleit lecsipkedjük és 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vizet forralunk, beledobjuk a zöldbabot,15 percig benne főzzük, majd leszűrjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
  5. Egy közepes méretű tepsi alját kiolajozzuk. Az előfőzött zöldbab felét a tepsi aljára szórjuk, elsimítjuk. Erre jön a fűszeres darált hús, amit előtte a leszűrt főtt rizzsel összekeverünk, hogy a hús szaftját is magába szívja. Ennek a tetejére szórjuk a maradék zöldbabot. Szépen elsimítjuk, és kézzel lenyomkodjuk.
  6. A tejfölbe belekeverjük a tojást, a tetejére öntjük, elkenjük rajta, hogy mindenhol befedje, és egy kanállal rá-rápréselünk az ételre, hogy a tejfölből alulra is kerüljön, ne csak a tetejére. Végül a pár darab szalonnakockával megszórjuk.
  7. Betoljuk az edényt a forró sütőbe, és 40-45 percet készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss