Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott zöldbab bulgurral és pulykával

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni.

2.

Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. 2 db megtisztított fokhagymagerezdet ráreszelünk, azután a tűzről levesszük, a pirospaprikával meghintjük, és elkeverjük. Visszarakjuk a tűzre, és hozzáadjuk a darált pulykacombot. Egy kevés sóval, borssal, valamint szárított majoránnával megszórjuk, és a darált húst kevergetve fehéredésig sütjük.

3.

A vajbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni. A joghurtot simára keverjük 1-1 csipet sóval és borssal, továbbá a megmaradt, átnyomott fokhagymával.

4.

Egy kisebb tűzálló tálat olívaolajjal vékonyan kikenünk, és elosztjuk benne a vajbab felét. A bulgurral elkevert darált húst ráhalmozzuk, meglocsoljuk a ragu szaftjával, és 3-4 evőkanál fokhagymás joghurtot rásimítunk. Elosztjuk rajta a megmaradt vajbabot, és rálocsoljuk a többi joghurtot. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Egy kevés pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

RAKOTTAS, LEVES ÉS FŐZELÉK: 11 SZUPER ZÖLDBABOS RECEPT >>> 

15 BOMBAJÓ BULGUROS RECEPT A TABULÉN TÚL: EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS FOGÁSOK! >>> 

13 KIADÓS RAKOTTAS RECEPT HÓVÉGI VACSORÁKHOZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek