Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rákóczi túrós IV.

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük, kb. 15 percet, míg a tészta teteje megszilárdul.

Kivesszük a sütőből, vékonyan lekenjük baracklekvárral, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és a sütőbe visszatéve készre sütjük.

A 4 tojásfehérjét a sóval, a citromlével és a cukorral kemény habbá verjük, és a kész süteményre simítjuk, vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk a tetejére.

A lekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, hogy rost ne maradjon benne.
Tortanyomóba töltjük a lekvárt, és a résekbe töltjük. Langyos sütőbe visszatesszük, de csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki!

Megjegyzés

Tehetünk a töltelékbe még mazsolát is, én most mellőztem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss